Shakespeare/37 címmel indít online sorozatot a TRIP WebSzínháza

Pataki József 2021.04.13. Pepita plusz

Shakespeare/37 címmel indít online sorozatot a TRIP WebSzínháza

Shakespeare/37 címmel indít a TRIP WebSzínháza online sorozatot, amely Shakespeare drámáit helyezi új kontextusba. A premiert szerdán tartják a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF).

Poggyasz - Cikk közben

Az új, online széria Shakespeare összes drámáját új kontextusba helyezi a Dogma-filmek által ihletve - olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, 37 ismert magyar dráma- és prózaíró, költő írt húszperces etűdöket William Shakespeare egy-egy művéből kiindulva. A színházi jeleneteket filmes eszközökkel dolgozzák fel, a sorozatot egy virtuális társulat hozza létre. A premiert szerdán 20 órától tartják a BTF YouTube-csatornáján.

A közleményben felidézik, hogy a TRIP a hirtelen megváltozott kulturális körülményekhez alkalmazkodva 2020 tavaszán megalapította az Első Magyar Karantén-Színházat. Első websorozatuk, a Jelenetek egy háztartásból sikere láttán a TRIP WebSzínházának csapata úgy döntött, hogy feltárják a film és a színház közötti kapcsolat további lehetőségeit.

Az alkotói csapat olyan projektet keresett, amely a magyar és a nemzetközi közönség figyelmét egyaránt felkelti, így döntöttek Shakespeare mellett. A websorozat az író teljes drámai életművét, mind a 37 drámáját feldolgozza - áll a közleményben.

A szériában az írói előszó által egyből a kiemelt jelenetet, a színdarab központi konfliktusát tárják a néző elé. Minden epizód középpontjában egy karakter vagy kulcsjelenet áll. Az epizódok műfaja változatos, vannak köztük zenés videoklipek, verses elbeszélések is. A sorozat rendezője Magács László, operatőre Mesiter Natália Nóra.

Az epizódokat Budapest rejtett, alig ismert helyszínein - ipari épületek, víztározók, a nyilvánosság elől elzárt házak - forgatják, nincsenek épített díszletek.

A Shakespeare/37 című projekt kizárólag online lesz látható - angol felirattal is. Szerdán három rész debütál a sorozatból.

További cikkek

Reklám

Merk IT 2 - Cikkajánló utáni
Merk IT 1 - Cikkajánló utáni
Merk IT 4 - Cikkajánló utáni
Merk IT 3 - Cikkajánló utáni

Pepita plusz

Voith Ági: A családom politikai hírét sosem tudtam lemosni magamról, és ezt csak tetézték a csínytevéseim

Pataki József 2021.10.18.
Egy életre való, vagány színésznő, aki a színpadon és az életben egyaránt nagyon szeretett játszani. Nem bírta a szabályokat, ahol csak lehetett, felrúgta, megszegte, és ez az öntörvén...

Szilágyi Tibor: Jó színészt sokkal jobb szinkronizálni

Pataki József 2021.10.18.
Rendkívül színes, karakterekben és műfajokban egyaránt gazdag színészi pálya van mögötte, ikonikus filmes és színpadi alakításokkal. Szilágyi Tibornál ezek mellé csatlakoznak be azok a t...

Amy világa: nem könnyű nagy színésznő gyermekének lenni

Pataki József 2021.10.18.
Az Amy világa előadása a Belvárosi Színházban Hernádi Judit jutalomjátékának is tekinthető. De természetesen nem csak az, anya és leánya viszonyáról, a művészlétről, a szính&aac...

Heti friss

Kerek évfordulót ünnepel a Bors néni

Pataki József 2021.10.25.
Október 27-én ötszázadik alkalommal tűzi műsorára a Bors nénit Molnár Piroska főszereplésével a Kolibri Színház.

Tarolt Torontóban a Post Mortem

Pataki József 2021.10.25.
Bergendy Péter alkotása tíz díjat hozott el.

Taxisblokádról forgat filmet ifj. Vidnyánszky Attila

Pataki József 2021.10.25.
Film készül az országot négy napra lebénító, és a kormányt csaknem megbuktató 1990. októberi taxissztrájkról.
MBVK 3 - Kategóriák között
MBVK 1 - Kategóriák között
MBVK 5 - Kategóriák között

Életút

Demián József: Mást várnak tőlem az emberek.

Pataki József 2021.10.18.
Október 28-án indul a mozikban Demian József Éjjeli őrjárat című filmje, melynek ő volt az írója, rendezője és operatőre is. Az alkotó nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Nunta de piatra vagy a Melbo...

Anton Lachky: Nincs recept arra, hogyan lehet a testünkkel elmesélni egy történetet

Pataki József 2021.10.11.
A világhírű táncos-koreográfus a Bunker című új, formabontó filmjének munkálatairól mesélt a Pepitának, ami szlovak-magyar-cseh koprodukcióban készült, a Pusztai Ferenc vezette KMH Film...

Házhoz viszi a színházat Kroó Balázs

Pataki József 2021.09.26.
Kedvesével együtt járják a budapesti bérházakat interaktív színházi előadásukkal, amit még a pandémia alatt is tudtak játszani.