Bereményi Géza: Ezek angyali pillanatok voltak…

Pepita Magazin 2022.09.14. Felvétel

Bereményi Géza: Ezek angyali pillanatok voltak…

Négy éves kora óta rendszeresen olvas, Dantén nevelkedett. Bölcsészkaron végzett, magyar és olasz szakon. Bereményi Géza kultikus alakja a magyar irodalomnak, a Nemzet Művésze, Kossuth-, József Attila és Balázs Béla- díjas magyar író, dalszövegíró, forgatókönyvíró, filmrendező, a Cseh Tamás dalok szövegének szerzője, számos színházi darab, film, regény, vers és novella kötődik a nevéhez.

Poggyasz - Cikk közben

– A Megáll az idő, ikonikus, nemcsak történelmileg korrekt film. Az 56’-os forradalom utáni kiábrándultságból, közönyből, és reményvesztettségből született több, mint negyven évvel ezelőtti korrajz. A film egyik főszereplője Pier, alias Sőth Sándor, - aki a hormonoktól és a lázadó eszméktől tomboló kamaszokat testesítette meg, - ma Oscar-díjas filmproducer, rendező. A film forgatása idején 17 éves volt, barátságuk azóta is tart. Mit látott akkor Sanyiban?

– Én is voltam olyan, mint ő, akkor. Önmagam mására ismertem rá őbenne.

– Érezte, hogy ennek a filmnek ekkora jelentősége lesz?

– Egyáltalán nem. A film ötletét Görögországból hoztam, ahol láttam egy görög filmet, tinédzserekről. Rájöttem, hogy a hatvanas, hetvenes évekbeli görög tinik ugyanolyanok voltak, mint a mi kamaszaink, Magyarországon. Mikor visszaérkeztem, egyből elkezdem írni a forgatókönyvet. A lázadás és a szerelem eufóriája hajtja előre a sztorit. Csupa olyan dolgot írtam meg benne, amely körülöttem történt, a barátaimmal, vagy velem. Készült akkoriban tinédzserfilm, de azok szerelmes, nyálas, könnyed filmecskék voltak. Ilyen, mint a miénk, nem készült. Olyan filmet akartam írni, amely nagyon keményen megmutatja az 56’ utáni időkben élő fiatalembereket.

– Cseh Tamással való termékeny munkakapcsolata csodálatos dalokat, szövegeket szült. Fontos egy adott ember személyisége ahhoz, hogy kihozza Önből a szerzőt?

– Ezek angyali pillanatok voltak. Akkor ismertem meg Cseh Tamást, mikor megjelent az első novelláskötetem. Ez némi izgalmat keltett a korabeli irodalmi életben, hisz kevés pályakezdő fiatal író volt akkoriban.

– Első novelláskötete elindított valamit?

– El. Egyszer csak elhatároztam, hogy nem írok többet, nem akarok részt venni az irodalmi életben, nem szeretnék író lenni és azt sem akartam, hogy több könyvem megjelenjen.

– Tessék? Hogy juthat el idáig egy író, akinek az a célja, hogy megjelenjenek a művei?

– Úgy, hogy különféle ajánlatokat kaptam, de kivétel nélkül mindegyiknél azt éreztem, hogy ki akarnak sajátítani, vagy át akarnak alakítani a maguk ízlése szerint. Nem tűrtem, hogy bárki beleszóljon a dolgomba. Míg meg nem jelent ez a novelláskötet, nem volt ilyen probléma. Megírtam, amit akartam, odaadtam a kéziratot és kiadták. De azután például az egyik könyvkiadó igazgatója fiának akart fogadni, a szerkesztő azt mondta, hozzak még írókat. Hamar rájöttem, hogy nem akarok az ilyen irodalmi hivatalosságban író lenni. Rá néhány napra, - visszatérve Cseh Tamáshoz, - egy éjszakai társasággal a Dohány utcai Diófa Étterem felé tartottunk a Kossuth Lajos utcán, mikor átkiabált a túloldalról valaki, miután kipattant egy taxiból, hogy: Hova mentek? Míg átért, Szentjóby Tamástól (amatőr költő, autodidakta képzőművész) megkérdeztem, hogy ki ez? Úgy hívják, Cseh Tamás. És egyébként? Egyébként rajztanár, gitározgat és angol szövegeket énekelget hozzá. És még? Nyaranta indiánt játszik, ja, és egyébként egy őrült. Ez a szó abban az időben dicséretnek számított. Mikor a Diófában leültünk, beszélgetni kezdtem Cseh Tamással. Ugye angol szövegeket énekelsz a saját szerzeményeidhez? - kérdeztem. Mondta, hogy igen. „Szívesen írnék a dalaidhoz magyar szövegeket.” Láttam bizalmatlanul néz rám, mert azt gondolja, hogy „belügyis” vagyok, akit ráállítottak. Hogy igazoljam magam, elővettem a mellényzsebemből A svéd király című novelláskötetemet, hátoldalán a fényképemmel. Odatoltam neki, hogy olvassa el, de visszatolta, mondván ő nem olvas. Kérdeztem, hogy miért nem? Mert idegileg felzaklat. – válaszolta. Gondoltam magamban, tényleg őrült ez a pali, a szó legnemesebb értelmében, persze. Eltettem a könyvet és mondtam neki, hogy holnap felmegyek hozzá, Hol is laksz?- kérdeztem. Megadta a címét. Budán, az Iskola utcában lakott, ahol délután 5-kor meg is jelentem. Megfeledkezett az egészről, de azért leültünk, majd megkértem, játsszon nekem egy dallamot, mert írok rá egy szöveget. Amit írtam, azt azonnal elénekelte és mindez az élőbeszéd sebességével történt. Látszott rajta, hogy végre igazoltam magam. Azóta mindig így csináltuk, lejátszott egy dallamot, én megírtam rá a szöveget. Lementünk egy környékbeli kocsmába, ittunk valamit, megint felmentünk a lakásba, lejátszott egy dallamot, megírtam rá a szöveget, elénekelte. Tetszett neki. Ez volt a gyakorlat a későbbiekben is. Annyiban sajátította ki a szövegeimet, hogy elénekelte…

– És ő hogy igazolta magát Ön előtt?

– Ennek is van egy sztorija. Megkérdeztem, honnan van ilyen klassz lakása. Kiderült, hogy ugyan az ő nevén van, de csak azért, mert egy olyan tanár társáé, akinek már van egy lakása és abban az időben egy embernek nem lehetett a nevén két lakás. Ekkor számomra is egyértelművé vált, hogy egy olyan emberben, akire csak úgy ráíratnak egy lakást, biztos meg lehet bízni.  Közöltem is vele, hogy ideköltöznék. Akkor hirtelen megint bizalmatlan lett, de mintha észre sem vettem volna, közöltem vele, hogy holnap hozom a cuccaimat és akkor naponta írhatunk új dalokat. Kihúzott egy matracot a szoba sarkába, majd két évig ott laktam.

– Nagyon nem tudta elviselni, hogy az akkori magyar irodalom bekebelezze, de találkozott egy „őrülttel” és igen sokat tett azért, hogy kialakulhasson a közös munka!

– Persze, mert szabad voltam. Rögtön az elején megállapodtunk abban, hogy rám van bízva a szöveg, az előadásmód pedig az ő asztala, amely tökéletes volt. Tehát angyal szállt át a szobán. Volt egy alapszabály, amit én vetettem fel, hisz én voltam az erélyesebb, hogy ez az együttműködés addig marad fenn, amíg az egyikünk nem mondja, hogy elég. Az egyezséghez tartozott, hogy a másik nem kérdezi meg, miért. Mondta, rendben. Ehhez tartottuk magunkat. Már legalább 110 dalunk volt, mikor felálltam és azt mondtam, abbahagyom. Nem szólt egy szót sem, csak nézett maga elé. Elköltöztem.

– De miért?

– Becsöngetett Gyurkó László és felkérte Cseh Tamást egy műsorra a 25. színházba. Tamás annyit mondott, hogy ehhez Bereményi engedélye is kell. Lehajtott fejjel várta a válaszomat. Nemet mondtam, mert abban is megállapodtunk, hogy ezek a dalok a mieink. Gyurkó elment. Néhány nap múlva kimentünk Párizsba. 30 nap múlva indultunk haza, mikor Tamás közölte, hogy kinn marad. Oké, én viszont megyek haza.- mondtam. Tamás ledöbbent. „Nem is kérdezed, hogy miért maradok? „Megállapodtunk, hogy nem kérdezgetjük egymást.” – válaszoltam. Oké, - mondta Tamás, de visszamegyek, ha elénekelhetem a dalainkat a 25. Színházban. Leültem vele szemben: „Tamás, neked rosszak az idegeid. Ott fogsz állni a közönség előtt. Kibírod ezt?” Azt mondta, kibírja. Így együtt utaztunk vissza Magyarországra, bementünk Gyurkóhoz és aláírtunk egy szerződést. Így kezdett énekelni közönség előtt Cseh Tamás.

– De miért gondolta, hogy nem fogja bírni?

– Éreztem is, meg nem is akartam, hogy közönség előtt énekeljem, mert láttam, hogy ettől baja lesz a Tamásnak. Elég problémája volt az emberekkel is…

– Nem szerette volna, hogy egy kiadó befolyásolja szellemi szabadságát, még fiául is fogadta volna egy igazgató? Itt van Sőth Sándor, akit a Megáll az idő óta fiaként szeret. Ez mennyivel másabb?

– Sanyi színészi feladatot vállalt és én sosem akartam őt kisajátítani. A kapcsolatunk azóta is tart, külföldön él, de amikor Magyarországra jön, mindig találkozunk.

– Mindenki azt mondja, hogy Önnel jó együtt dolgozni…

– Már én is hallottam! Valószínű azért, mert tudom, hogy mi az én feladatom és tiszteletben tartom másokét. Ha valaki beválik, akkor örülök, de ha nem, azt hamar észreveszem. Egyszerű dolgom van, hisz általában rendező vagyok, és csak szólok. Valaki mindig elintézi. Elég durván hangzik, de így van! A munkaképességre jó szemem van. 

– Más a tehetség, és más az, ha egy színész jól el tud végezni egy adott feladatot?

– Ez a kettő érintkezik, szinte ugyanaz, de leszögezném, hogy más a színészi tehetség és más a berendezői, vagy díszlettervezői tehetség. Mindig vannak tehetséges fiatalok, de ha olyan drága dologról van szó, mint a filmkészítés, oda kipróbált embereket választunk.

– Mikor írt utoljára dalszöveget?

– Nemrég. Van egy Járai Márk nevű énekes… A Halott Pénz énekese és gitárosa, a jelenkor zenéjének meghatározó figurája. És az enyém is.

– Járai Márkra is ugyanúgy hatott Cseh Tamás előadásmódja, mint Önre. Viszont Márk szerint is annyira erősek az Ön szövegei, hogy ugyanazt váltják ki belőle, mint Cseh Tamásból.

– Nagyon jó az együttműködésünk, már van 15-20 közös dalunk, ami már megért egy hanghordozóra.

– Mi az a téma, ami most leginkább foglalkoztatja, mint dalszövegírót?

– Azt nem tudom, mert ebben a műfajban médium vagyok. Meghallok egy dallamot, akkor azonnal felmerül bennem egy téma, majd megmozdul bennem egy érzés, amit kényszeresen megfogalmazok. Ez mindig is így volt. Vannak dalszövegek, amelyek megfogalmaznak egy érzést, sőt túl is szárnyalják a dallamot.

– Mint a Sose halunk meg című film híres betétdala…, A Nagy utazás című dal, amelynek szintén Ön írta a szövegét?

– Dés László dallamára írtam és a vonatutazás, elutazás érzését váltotta ki belőlem. Ez egy régi daltéma, dallamos érzés. Nagyrészt magamnak írom ezeket a szövegeket, azért, hogy ha eszembe jutnak, legyen mit dúdolgatnom. Amúgy nagy dúdolós vagyok, bár rossz a hallásom, és énekelni sem tudok.

– A Bereményi kalapjában fikciós jelenetek keverednek össze régi híradófelvételekkel és például a Megáll az idő jeleneteivel. Ezeknek az egymásra vetítését, zseniálisan megoldották ebben a dokumentumfilmben, hisz ez a játékos gondolat egész munkásságát is végigkísérte…

– Az elővetítés már megvolt, szeptember végén lesz a premier. Megvagyok elégedve a rendezőmmel és a produceremmel is. Én csak színész voltam benne. A hosszú interjút sok zene és filmrészlet kíséri, megszólalnak benne barátok, pályatársak, köztük Bagó Bertalan, Cserhalmi György, Cserna-Szabó András, Gödrös Frigyes, Jánossy Lajos, Járai Márk, Ónodi Eszter, Sőth Sándor és Can Togay. A Bereményi kalapja producere Herner Dániel, a dokumentumfilmet Lovasi Zoltán fényképezte, vágója Bartos Bence, a zeneszerzői Cseh Tamás, Darvas Ferenc és Járai Márk voltak.

– Honnan ez a kalap-szimbólum?

– Engem a nagyapám nevelt fel a Teleki téren, ahol kereskedett, ő is kalapos ember volt. De minden felnőtt fején,- aki fontos volt számomra gyerekkoromban, - volt kalap…

Írta: Tarnócai Éva

További cikkek

Reklám

Merk IT 4 - Cikkajánló utáni
Merk IT 3 - Cikkajánló utáni
Merk IT 1 - Cikkajánló utáni
Merk IT 2 - Cikkajánló utáni

Napi téma

Dichterliebe – A tizenkét óriás

Pepita Magazin 2023.03.22.
A színház, a zene és a film különleges összművészeti találkozása.

Világhírű színházi és utcaszínházi társulatok érkeznek a 10. VéNégy Fesztiválra

Pepita Magazin 2023.03.13.
Világhírű színházi és utcaszínházi társulatok érkeznek a Dunakanyarba; a 10. jubileumát tartó VéNégy Fesztivál június 22. és 25. között a 10. Színházi Olimpia r&ea...

A helység kalapácsa című vendégelőadással ünnepelnek Kolozsváron

Pepita Magazin 2023.03.13.
A budapesti Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója, A helység kalapácsa című vendégelőadás lesz látható március 15-én, sz...

Járt ösvény

Gazdag Tibor: Sok mindent le lehet bontani egyetlen emberről

Pepita Magazin 2023.02.27.
Hat éve a Van, aki forrón szereti című musicalban láttam Osgood Fieldinget, a hóbortos milliomost játszani a Pesti Magyar Színházban.  Meg is lepődtem, hisz Gazdag Tibor ritka vendége a vígjátéknak, szá...

Peremartoni Krisztina: A színészet nekem egy eszköz amivel megélhetem a saját szabadságomat

Pepita Magazin 2023.01.16.
Szenvedélyes világutazó, de leginkább a földdel bensőséges viszonyt ápoló kultúrákat szereti. Önkénteskedett Szumátrán egy orangután rehabilitációs központban, volt favág&o...

Újvári Zoltán: Valami felfalja az embert. Valami kényszer

Pepita Magazin 2022.12.20.
Pécsről eljött egy Janus Pannonius-díjjal, a következő évben megkapta a Jászai Mari-díjat, majd kamaraszínházi színészként elsőként, a legjobb férfialakítás díját is neki &iac...
mbvk 5
MBVK 4 - Kategóriák között
MBVK 2 - Kategóriák között

Hangadó

Molnár Levente: Az improvizáció olyan közös nyelv, ami összeköt minket

Pepita Magazin 2023.02.02.
Molnár Levente gyerekkora óta, harminc éve szinkronizál. Hangját már a gyermekei is felismerik a mesefilmes karaktereknél épp úgy, ahogy a filmekben és reklámfilmekben is. Több mint tíz éve filmeket &eacu...

Penke Bence: Saját magamat is észreveszem néha a jelenetekben

Pepita Magazin 2022.12.28.
Penke Bence gyerekkora óta szinkronizál. Fiatal kora ellenére már 20 év tapasztalattal dolgozik a stúdiókban. Hangja összeforrt néhány emblematikus szitkom karakterével is. A színpadon imád rögtönö...

Szabó Máté: Szeretek nevettetni

Pepita Magazin 2022.11.30.
Szabó Máté már egészen kisgyerekként belekóstolt abba az élménybe, amit a színpadi létezés öröme nyújt. Ő maga szérumnak, szerelmi bájitalnak nevezi azt az adrenalinlöketet, amive...

Kritika

Vérfagyasztás és poétikus báj –„Ez tényleg életveszély!”

Pepita Magazin 2023.03.21.
Tébolyító életveszély és lírai szépség, humor és feszült drámaiság egyaránt jelen van a Szenzáció! című nemzetközi produkcióban, ami a legnagyobb hazai vándorcirku...

Pusztulás és remény – Szabadkai előadások Budapesten

Pepita Magazin 2023.02.28.
Az Amikor Isten hasba rúg meglehetősen erőteljes cím, és remekül illik a kiváló szabadkai rendezőhöz, Urbán Andráshoz, akiről mondhatni, hogy átvitt értelemben, meglehetősen szereti hasba rúgni a nézőket.

Szavazz a gyilkosra! - Komikus hajmeresztés

Pepita Magazin 2023.02.26.
A Hajmeresztő demokratikus krimi. A nézők megszavazhatják, hogy ki legyen a gyilkos, és aznap este a színészek úgy alakítják a történetet, hogy tényleg ő is lesz.
mbvk 8
MBVK 3 - Kategóriák között
mbvk 2

A tanár

„Szeretem valakiből kihúzni a jót” – Mohácsi János tanított Kaposváron, ameddig tehette

Pepita Magazin 2023.03.16.
„Nem azok közé a rendezők közé tartozom, akik letojják a színészeket, ordítoznak velük, és stresszben tartják őket. Szeretek velük együtt melózni, és ugyanez történik a gyerekekkel is&r...

Gondolatokat fejez ki a tér – Csanádi Judit egykor Kanadába menekült

Pepita Magazin 2023.02.25.
„A díszlet megtestesíthet olyan mély érzéseket is, amelyeket máshogy nem lehet kifejezni”, mondja Csanádi Judit díszlettervező, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára, volt rektora, aki a Kanadai Nemzeti Sz&i...

Meczner János: Volt tanítványom vitte tovább az osztályt

Pepita Magazin 2023.01.25.
Meczner János rendező, a Budapest Bábszínház korábbi igazgatója, kezdeményezte, hogy beinduljon a bábszakos képzés a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amelyre amikor rákényszerí...

Legendák

Békés Itala 96 – „Kossuth-díjas nagy színész, vagány örökifjú”

Pepita Magazin 2023.03.23.
Ma 96 éves Békés Itala, az örökifjúság megtestesülése. Az egészséges, de mégis totálisan szertelen életmód apostola, színházi és filmszerepek garmadájának alakí...

Cserhalmi György 75 – „Jelen van, köztünk van, nem csak papíron a Nemzet Színésze”

Pepita Magazin 2023.02.17.
Ma 75 éves Cserhalmi György, aki gyakran felkiáltójelként volt a színpadon, szinte lakmuszpapírként mutatta meg, hogy ez sincs rendben, az sincs, meg amaz sincs. Most rendezőként, interjúkban teszi ugyanezt, mert sajnos a betegs&ea...

Jordán Tamás 80

Pepita Magazin 2023.01.15.
Jordán Tamás ma 80 éves. Kicsit lassabban mozog, mint régen, de megmaradt az egykori csillogó szemű, nagyot álmodni képes fantasztának, aki újabb és újabb dolgokat eszel ki, és amire esetleg más legyintene, h...
mbvk 5
MBVK 3 - Kategóriák között
mbvk 3

A rendező

Szelei Dóra: Jobban érdekel a rendezés, mint a játék

Pepita Magazin 2023.03.15.
Két doboz cipelése közben találkoztam vele, közös barátnőnk költöztetésekor. Gyönyörű és fiatal, tele határozott mondatokkal, hatalmas göndör hajkoronával. Sosem láttam előtte. Ki lehet? Az...

Szűcs Dóra: Az időben elveszni egyenlő azzal, hogy benne vagyunk a varázslatban

Pepita Magazin 2023.02.16.
Miközben néztem Az almafa virágát, egyszerre voltam jelen a múltban és a jelenben, Magyarországon és Vietnámban, minden helyszín otthonos volt és lenyűgöző, maradtam volna benne, és éltem volna tová...

Vaszkó Bence: Nem égettem fel magam mögött semmit

Pepita Magazin 2023.01.10.
A József Attila Színházból egy hatalmas isztiméri farmra repítette családját Vaszkó Bence színművész, aki nem sokkal előtte Anastasius volt A pápanőben. Három évvel korábban a nyíregyh&...

A jövő nagyjai

Boldoghy Borbála: Jó, amikor megvan a csodapillanat

Pepita Magazin 2023.01.20.
Színész, előadó, tanár, aki 8 éves kora óta imádja az improvizációs műfajt. Egészen kicsi gyerekként olyan nagy nevek mellett játszhatott tévéfilmben, mint Margitai Ági, vagy Koltai Róbe...

Kopek Janka: Mindig egy új világba csöppenek

Pepita Magazin 2022.12.19.
Kopek Janka színésznő, műsorvezető, a Vígszínház társulatának tagja. Színpadi és filmes munkák mellett nemzetközi menedzsmenttel is foglalkozik. Nemrégiben cukrász végzettséget is szerzett. Vele...

Hartai Petra: A próbák alatt felfestődik egy élet

Pepita Magazin 2022.11.29.
Hartai Petra idén Junior Prima Díjat kapott színészi munkájának elismeréseként. Már nagyon fiatalon képernyőre került, gyerekműsorokban láthattuk, bár önironikusan ő úgy fogalmazott: „Akkor ...
mbvk 1
mbvk 5
MBVK 2 - Kategóriák között

"A zene az kell..."

A Tüskevár törvényei a Pesti Magyar Színházban

Pepita Magazin 2023.03.20.
El nem tudtam képzelni, hogy a Tüskevár, a Kis-Balaton és a Berek, hogyan fog életre kelni a Pesti Magyar Színházban. És átjött az érzés! A nomád nyaralás igénye, a természetközeli var&aa...

MÁZS: Nekem a színház a nyilvánvaló, a meghitt alapkötelék

Pepita Magazin 2023.02.23.
Ha a színpadi jelenlétet, a zabolátlan tehetséget és az önbizalmat tanítani lehetne, akkor Mészáros Árpád Zsolthoz küldeném az erre hivatottakat. A Rómeó és Júliában hallottam ő...

Mester Dávid: A saját határaim állandó feszegetése természetes

Pepita Magazin 2023.01.26.
Azóta figyelem, mióta először meghallottam a Félkegyelműben, a Háború és békében majd a Liliomban a felcsendülő zenéjét. Nem megszokott, a nagy tudás mentén letér az útról és ...

Emlékek

Szűcs Erzsi: A jó gyártásvezető legyen empatikus

Pepita Magazin 2022.10.29.
60 éve dolgozik a filmes szakmában. 1500 reklámfilmet készített, többek között a Malévnek, a Fabulonnak, a Nescafénak. Három napig együtt lehetett A.L. Webberrel, mert ők forgatták a dokumentumfilmet a világh&...

Viczián Ottó: Nincs olyan szerepem, amit félgőzzel csinálnék

Pepita Magazin 2022.04.30.
A Jászai Mari-díjas színművész 1996-ban kezdte pályafutását. Ahogy kikerült a Színház- és Filmművészeti Egyetem falai közül, Fegyka szerepében találta magát, a Kerényi-fél...

Piroch Gábor: Rám angyalok vigyáztak

Pataki József 2022.01.31.
A legnagyobb hollywoodi filmekbe dolgozta be magát kaszkadőrként. Verekedett Az emlékmásban, ő hajtotta Julius Caesar szekerét a Kleopátrában, szőrén lovagolt Anthony Hopkins lován a Thorban, neki húzott be Bud Spencer, a Vil&a...
mbvk 3
MBVK 4 - Kategóriák között
mbvk 4

Felvétel

Sütő András: Merjünk egymás szemébe nézni és merjük egymást szeretni

Pepita Magazin 2023.02.10.
Nemcsak azért volt jó választás az első magyar-vietnámi film, Az almafa virága egyik főszerepére a zalamerenyei Sütő András, mert a ’70-es évek Magyarországához nagyon illő karakteres arca van, hanem az&eacut...

Rujder Vivien: Tudatosan lemondtam a szerepálmaimról

Pepita Magazin 2023.01.24.
Hihetetlen kisugárzású hölgy, a pókerarcot csak akkor hozza, ha el kell játszania, egyébként minden érzelem tökéletesen leolvasható az arcáról. Rujder Vivien Junior Prima-díjas színész,...

Thuróczy Szabolcs: Ez a szakma eléget, miközben hamuvá válik az ember

Pepita Magazin 2022.12.16.
Nem sok jogi egyetemet végzett színészünk van, sőt olyan sem sok, aki ennyiszer megkapta a legjobb férfi alakítás díját, mint Thuróczy Szabolcs. Olyan színészünk meg végképp nem sok van, aki kar&aac...